Diari Fantàstida 18.10.2012

La sessió d’avui ha començat parlant d’un dels llibres penjat als murals.“Les memòries d’Idhun”, Maite Carranza (1apart, La Resistència). El cavaller del Drac Rampant que és un superlector segons els seus companys, s’ha passat aquests darrers dies del pont capficat a la lectura d’aquesta novel·la juvenil. El Cavaller D.R ens explica la  necessitat que ha tingut d’haver de  rellegir algun dels capítols per la complexitat del llenguatge i també de la trama. Estem parlant amb un lector de 10 anys…

Li hem fet moltes preguntes:

Quan llegeix? Quanta estona? L’ha llegit algú més a casa teva? Qui?

T’empipa que hi hagi segona part…? El cavaller ens ha contestat – Que va! Ho trobo divertit ! I, confio que sigui tant divertida com la primera!

Aquest noi és un crack! …comenten la resta de companys, entusiasmats.Felicitem al Cavaller del D.R que per suposat ens el recomana!. Ara que , també ens adverteix que al que li agradi llegir amb il·lustracions en aquesta lectura no en trobarà.

Parlem-ne, us agrada llegir amb il·lustracions?. A la majoria els agrada que hi hagi alguna il·lustració de la lectura.

Continuem amb la dama de l’Aliga de cua  esmussada que està llegint, “El presoner del casal del Diable”, de Pau Joan Hernàndez.

Ens comenta que ha tingut que deixar de llegir al vespre  perquè al principi semblava divertit però, un dia ho va fer abans d’anar al llit, la trama  es va començar a posar perillosa i després no va poder dormir. Se li va començar a barrejar la lectura amb el somni.

A vosaltres us passa?

Després el cavaller  del Drac Bicèfal  també ens ha parlat d’ “En Jack peusalats”, de Philip Pullman. Tots em rigut molt amb les aventures d’aquest heroi vestit de dimoni que vigila  a la nit els tenebrosos carrers de la ciutat de Londres.

També hi hagut quatre nous nomenaments. Tres Dames i un Cavaller.

Els seus avatars:

La dama de L’ Unicorn.

La dama del Tritó.

La dama del Llamp.

El cavaller del Drac Tricèfal

Per finalitzar, el relat d’avui. “La dona d’aigua de la Vall de Ros”.

Pendents ens tenia el nostre narrador de la llegenda de ” La dona d’aigua” des de la setmana passada.

Com que és una historia ambientada en un entorn molt proper, a Sant Miquel del Fai, amb els seus salts d’aigua i els gorgs que es fan, de seguida tots ens hi hem trobat allà. Endinsats a la història de l’amo d’una masia que es va enamorar bojament de la Reina de les dones d’aigua, apareguda entre la boira. I com l’home   es va haver de  sotmetre a les seves condicions per tal de fer-la la seva esposa.

Malauradament, l’ incompliment del pacte establert, va fer que aquesta bonica història d’amor no acabés com ens esperàvem …..

Endavant cavallers,  feu els vostres comentaris!

Cada dijous a les cinc de la tarda a la biblioteca.

Al club també hi ha lloc per tu!  T’ hi esperem!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s