Diari de Fantàstida 19.09.2013

Primera trobada dels membres de Fantàstida després de les merescudíssimes vacances d’estiu d’aquesta colla de dames i cavallers.

Tornem amb noves propostes per compartir aventures i també rebem alguns membres nous al quals correspondrà passar les proves per veure si son capaços de convertir-se formalment en dames o cavallers del club de Fantàstida.

El nou cartell del club ha despertat molta admiració i intriga al voltant del personatge misteriós que apareix, una Harpia!. Segur que el nostre narrador aviat ens n’explicarà alguna història!

Però avui aprofitant que som dames i cavallers comencem la tertúlia parlant d’una etapa en la línia del temps: L “Edat Mitjana”.

Hem obert una escletxa en el nostre mapa de Fantàstida cap al món real per trobar informació de com  van aparèixer aquests llegendaris personatges:

  • d’ on venien?
  • com i on vivien
  • com vestien?

La revista “Reporter doc “ d’aquest mes ens ha estat una veritable eina per aprendre moltes  coses com per exemple, com anava vestit un cavaller i quines eren les seves armes. També que es distingien de la resta de la gent, el poble i que el mateix poble també vestia diferent depenent de l’ofici que exercien.

Però després de tant parlar de cavallers, “La dama del cérvol” ha aixecat la seva veu per fer la pregunta del dia:

Cavallers, cavallers i cavallers i les dones què…?

Així que el nostre narrador de seguida li ha respost.

-Doncs també van haver-hi dones, si senyora i molt valentes com la Joana d’arc.

Com veieu el tema promet així que continuarà …

El relat. “Els Almogàvers, de lladres i bandolers a guerrers”.

Hi va haver-hi un temps on van existir uns bandolers vestits amb pantalons de cuir, avarques i camisa que vivien amagats a les muntanyes. Es dedicaven a robar, matar i cremar fins que va aparèixer un rei que els va oferir diners per posar-se al seu servei com a guerrers. Es deien Almogàvers i les seves armes eren una llança, dues fletxes i una espasa de mig tall, eren molt salvatges i quan lluitaven a la guerra es quedaven amb tot el què podien robar als combatents abatuts, per això el rei els enviava a les guerres que eren fora del seu territori i perquè veritablement eren molt temeraris. En una d’aquestes guerres va ser quan un almogàver va ser empresonat i el van coaccionar perquè expliqués quin era el seu secret…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s