Els mesos passen volant i, volant van els nostres membres del club de Fantàstida pels diferents països del món cercant cèlebres autors i les seves històries i llegendes més populars i conegudes.
Per tal de viatjar els ha calgut un passaport, on quedi reflectit el que més els ha agradat del país en qüestió. El viatge ja us vam explicar va començar a Itàlia amb en Giani Rodari i els seus “Contes per teléfon” i, en Carlo Collodi, l’autor de la història d’en Pinotxo del qual em sabut que les històries del nen protagonista les va començar a escriure en un diari. El mes novembre van anar a França per conèixer en Perrault i “Els contes de la mare oca”; ” El petit príncep”, de l’Antoine Saint Exupherie i també han descobert que en aquella època tan masclista hi va haver en realitat moltes dones escriptores . I, entre d’altres curiositats la de què a la història original de la “Bella i la Bèstia” la Bèstia era un porc senglar!
La següent parada va ser Alemanya amb els germans Grimm, després Anglaterra molt popular entre els tertulians que comenten les històries com “Les aventures d’en Gulliver”, de Jonathan Swift i “L’Alícia al país de les meravelles” d’en Lewis Carroll que també va escriure un llibre de matemàtiques i com no podia faltar, en Roald Dahl i el seu humor recaragolat.
De la vella Europa cap al continent Americà. A l’Amèrica del Nord allà hem visitat els Indis i les seves llegendes de l’origen del món i els elements, on els protagonistes són sempre els animals. I ens hem aturat de manera especial amb una edició anotada i amb unes il·lustracions molt especials de l’etern “Màgic d’Oz”de L.Frank Baum, que ens ha fet reflexionar sobre com esta representat el be i el mal, els valors que representen cadascun dels personatges, el color de com es veuen les coses i el camins que ens porten al nostre destí.
I de les Amèriques a Austràlia amb històries més exòtiques amb estruços, cangurs, emirs i kiwis.
A banda dels viatges els passatgers també recomanen els llibres d’actualitat que llegeixen a l’escola o al seu temps lliure:
Les aventures de “L’Oriol pelacanyes” del Jaume Bosch; Els relats del David Walliams també, “La tieta terrible”; Les investigacions de “Agatha Mistery” de Steve Stevenson i per no parar ja han començat la roda de lectura dels llibres nominats pel clijcat al 11è Premi de Literatura Infantil “Atrapallibres”
Així que ja veieu, aquests joves no paren de viure aventures!
Què us sembla?